Gezondheid

Wat doet de huidtherapeut?

Huidtherapeut Nijmegen

 

Wat doet de huidtherapeut precies? De huidtherapeut is opgeleid om mensen te helpen die problemen hebben met hun huid. Zowel het hebben van medische verwondingen als huidaandoeningen kan moeilijk zijn. De therapeut zal helpen om de huid zoveel mogelijk te behouden. De huid is opgebouwd uit verschillende lagen; de lederhuid, de onderhuid, de opperhuid en de feromonen. De feromonen zijn hormonen die water aanmaken en die via zenuwuiteinden informatie doorgeven aan het zenuwstelsel. De opperhuid is de buitenste laag van uw huid.

Feromoonhid is een term die is afgeleid van het Griekse woord pheromos, dat slijmerig betekent. De opperhuid is een glibberige huidlaag die de natuurlijke eigenschap heeft slijm te produceren en wanneer dit verdampt, produceert het een ruime hoeveelheid vocht. De subcutane laag bevindt zich diep onder de opperhuid en is de primaire anatomische laag. Zij heeft het vermogen chemische verbindingen af te scheiden die helpen bij de smering van het weefsel. De huid van het menselijk lichaam wordt voortdurend beïnvloed door de impulsen van het autonome zenuwstelsel. Water drinken en de huid gehydrateerd houden kan ook de productie van de feromonen verhogen.

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en heeft de grootste oppervlakte. De oppervlakte van de huid is gelijk aan de oppervlakte van de omtrek van uw arm. De opperhuid is bijzonder kwetsbaar voor trauma en heeft een grote neiging tot zweren. Veel mensen hebben opgemerkt dat de stoma, de navelstreng en de placenta een beschermende werking hebben en dat dit enige bescherming biedt tegen infectie. Men heeft gezien dat infecties op de plaats van het stoma gemakkelijker worden uitgebroken en getolereerd door de gezonde huid, vooral de onderhuid die zich diep tussen de opperhuid en de submusculaire laag bevindt. De voornaamste oorzaak van diep-veneuze trombose ontstaat na een operatie. Wanneer de incisie- of insnijdingsplaatsen worden ingesnoerd en de bloedtoevoer daarheen wordt afgesneden, komt de bloedtoevoer in het gedrang. Dit vermindert op zijn beurt de bloedtoevoer en de beschikbaarheid van zuurstofrijk bloed naar de weefsels. Wanneer het transport van zuurstofrijk bloed in het gedrang komt, wordt de weefselcirculatie belemmerd. Stoma-infecties en trombose kunnen beide worden beïnvloed door een verminderde bloedstroom.

De diagnose van een stoma-infectie begint met de anamnese van de symptomen en het uitzicht van de geïnfecteerde plaats. Bij de anamnese van de symptomen kan het gaan om diabetici die licht in het hoofd zijn, duizelingen hebben; mensen die zich verstopt of ongemotiveerd voelen; mensen met symptomen van perifere vaatziekten (PVD) die de hele tijd moe zijn, een beer van een persoon zijn, verhoogde tekenen van PVD bij het staan, of misselijkheid, braken en diarree; neuropathiepatiënten bij wie de voeten of handen gevoelloos en tintelend zijn; patiënten met een gastric bypass (BMD) die niet op hun eigen benen kunnen staan. Aanvullende tests kunnen nodig zijn om het type infectie vast te stellen.

Er zijn een aantal zelfhulpmaatregelen, geneesmiddelentherapieën en thuistherapieën die kunnen worden gebruikt om het ongemak van de stoma-infectie te verlichten. De persoon die geïnfecteerd is, moet vermijden op hard of hard beddengoed te staan. Hij moet ook voorzichtig zijn met het soort schoeisel dat hij draagt. Vrouwen moeten bijvoorbeeld geen kniehoge kousen dragen, dat wil zeggen dat ze hun voeten moeten afronden. Zo wordt voorkomen dat de bloedtoevoer naar het verkeerde kanaal gaat. Zij kunnen het ook nuttig vinden om dijbeenhoge kousen te dragen, of japonnen die voor een modieuze uitstraling zorgen.

Lees meer:

Gezichtsbehandeling Nijmegen

Laseren Nijmegen