Gezondheid

Verschillende vormen van fysiotherapie

Fysiotherapie Den Bosch

Wat zijn de soorten fysiotherapie? Er zijn drie hoofdtypen fysiotherapie: Cardio- pulmonair Veel mensen zijn bekend met cardio-pulmonale revalidatie, ook bekend als cardio-pulmonale reanimatie of CPRe. Deze vorm van fysiotherapie is nuttig bij het langzaam herstellen van de circulatie en zuurstoftoevoer naar het lichaam na een beroerte of hartaanval.

Cardio-Femoraal U bent misschien bekend met cardio-femorale revalidatie. Dit is een vorm van fysiotherapie die zich direct richt op de balans van uw lichaam. Tijdens een beroerte of hartaanval is het lichaam uit balans – het moet werken om zijn oorspronkelijke vorm te herstellen. Dit is een onderdeel van de fysiotherapie die cardio-femorale revalidatie wordt genoemd. emento-Neurologisch Bij fysiotherapie zal uw massagetherapeut nauw samenwerken met uw specifieke aandoening om de neurologische functie en kracht, evenwicht en coördinatie te verbeteren. Waarom een massage therapeut bezoeken? Massagetherapie is een manier om u niet alleen beter te laten voelen, maar het kan ook uw gezondheid verbeteren. Er wordt bijvoorbeeld aangenomen dat het stress vermindert, de bloeddruk verlaagt en helpt het gewicht onder controle te houden. Ook stimuleert massage zowel het sympathische als het parasympathische zenuwstelsel, waardoor de immuniteit wordt gestimuleerd.

Bovendien kan een massagetherapeut u helpen aan uw lichaamshouding te werken. U kunt massage ook gebruiken als onderdeel van een fysiotherapiebehandeling voor een verscheidenheid aan blessures en aandoeningen. Meditatie is een andere heilzame manier om uw welzijn te vergroten. Het helpt u te concentreren, en te ontspannen, niet alleen aan het eind van een massage, maar ook in het leven in het algemeen. Paruresis is de medische term voor een verlegen blaas. Het is een aandoening die veel mensen treft. Het is een eenvoudig maar gênant verschijnsel. Als u lijdt aan Paruresis, vermijdt u misschien douches, drukke plaatsen en veel sociale situaties omdat u bang bent dat u ongemakkelijk doorlekt. Er zijn verschillende manieren om Paruresis te behandelen. Soms wordt een operatie uitgevoerd, cystectomie genaamd. Hierbij wordt het deel van de blaas verwijderd waar u last van heeft. Lasertherapie en elektrische stimulatie worden ook gebruikt om te helpen. Andere vormen van fysiotherapie zijn ook beschikbaar, net als specifieke therapieën die zijn ontwikkeld om te helpen. Paruresis is heel vaak het gevolg van een trauma dat de functie van de blaas, zenuwen en andere lichaamsdelen verandert. Het kan ook het gevolg zijn van infecties in de urinewegen, blaasstenen, tumoren en chronische ontstekingen. Massagetherapie is slechts een van de manieren om te helpen. Er zijn veel manieren om uw welzijn te verbeteren. Lichaamsbeweging is een manier om de cardiovasculaire functie, flexibiliteit, bloedsomloop en topprestaties te verbeteren. Het helpt uw lichaam ook te ontspannen. Een goede massage verhoogt niet alleen de circulatie vanaf de massageplek, maar ook de bloedstroom en de lymfestroom. Dit heeft een reinigende werking. Andere manieren om te helpen zijn aromatherapie, diep ademhalen, yoga, meditatie, zachte stretching, en massage.

Lees meer

Rugklachten