Gezondheid

Trauma

Traumabehandeling Arnhem

Veel mensen, omstandigheden en condities hebben zich voorgedaan, die hebben geleid tot enige bekwaamheid op een bepaald gebied. Ongeacht het trauma of hoe lang geleden het zich voordeed, zij hebben nu geen plaats van leven of referentie voor stabiliteit of leiding, ten goede of ten kwade, of het nu gaat om een kleine verwonding of om een chronische ziekte, het verleden kan voor iemands bewustzijn worden gebracht of moet achter de deur van het individu blijven.

Om trauma en de gevolgen ervan te begrijpen, zijn de indicatoren ervan van toepassing op iedereen, of ze nu hetzelfde trauma hebben of niet. Zij omvatten, maar zijn niet beperkt tot: fysiek, emotioneel, relationeel, mentaal, sociaal, omgevings- en seksueel misbruik of alcoholisme, verkrachting, racisme, seksisme, leeftijdsgebondenheid, religieuze en/of spirituele stoornissen, blijvend in relaties of het hebben van maatjes nadat een incident heeft plaatsgevonden, of verhindert een individu om de sfeer van afspraakjes of relaties binnen te gaan en/of het vermogen missen om relaties binnen te gaan of er volledig in te navigeren en/of het toelaten dat toxische relaties opbloeien.

Dus, vraag je,” Hoe kan dit trauma of trauma indicatoren’ aangeven dat iemand het verleden, herinneringen, gevoelens, herinneringen, trauma’s van de ervaring van een ander in zichzelf brengt?” Sommige trauma’s en hun indicatoren staan in de oppervlakte geschreven of komen uit de kern van het individu. Sommige trauma-indicatoren worden ervaren in de vorm van pijn die nooit helemaal weggaat. Een voorbeeld hiervan is wanneer iemand van wie je houdt lichamelijk gekwetst is, maar hij of zij vertrouwt je niet en houdt het emotionele trauma vast. De fysieke pijn verdwijnt, maar het emotionele trauma blijft in het lichaam. Ik was met een persoon die aan het giechelen was & geen van de tekenen waren aanwezig die me hadden moeten storen. Andere tekenen van trauma zijn reacties, sterke en intense impulsen om te vluchten, psychologische problemen, soms het gevoel geen controle meer te hebben, zich onthecht voelen, gevoelens van hulpeloosheid en hulpeloosheid, psychologisch breeuwen, om er maar een paar te noemen,

Trauma en zijn indicatoren kunnen in BEIDE richtingen voorkomen. Vaak, wanneer het tot je doordringt dat je een aantal van deze indicatoren en ervaringen ervaart, heb je een vaag gevoel dat er iets anders is dan de pijn. Hoewel de pijn er is en de indicatoren aanwezig zijn, gaan ze niet weg of worden ze minder intens. Gevoelens van bewustzijn kunnen zelfs voorbijgaan als een grote golf in de oceaan die zich niet bewust is van zijn ‘wildgroei’. Iemand kan het gevoel hebben dat hij of zij niet geïsoleerd is en toch de volledige impact van een trauma voelen. Op dit punt kun je je afvragen, “Wat is er te doen?”, of, “Wat doet de vraag rijzen?”

Earthwork clearing is een healing proces dat je kan helpen bij het opruimen en in balans brengen van je energetisch veld. Earthwork clearing wordt gedaan door een meester in het licht van energie, met de intentie om je chakra’s te zuiveren. De bedoeling van een Earthwork clearing is niet om je heel te maken, maar om een wond te voltooien en los te laten. Dit proces wordt gevoelloos gedaan. Wanneer Earthwork met mededogen wordt gedaan, is de persoon in staat om de gevoelens, emoties en het fysieke lichaam als een geheel wezen te belichamen en niet alleen het trauma succesvol op te lossen, maar ook de lagen van schaduw die in de traumatische ervaring aanwezig waren. Als het op trauma aankomt, zijn enkele van de meest voorkomende trauma’s die sommige mensen uitwendig ervaren: het verlies van een geliefde, verraad, het stoppen van iemands leven of drugs het introduceren van angst in iemands leven en/of werk, een laag gevoel van eigenwaarde, slachtoffer zijn, seksueel misbruik, en/of de overlevende zijn van een verkrachting of gewelddaad. Er zijn nog veel meer receptoren die het lichaam heeft voor trauma’s, maar de meest voorkomende zijn overweldigende of emotioneel gedreven traumalagen. Rust dus maar uit en pijn is slechts een deel van het leven in deze wereld, geen reden om pijn te hebben.

Lees meer

Relatie therapie