Gezondheid

Prikkelbare Darm Syndroom

Prikkelbare darm syndroom Utrecht

De onzichtbare bloemkool en witachtig/geel zetmeel in de dikke darm, cholecystitis genaamd, is de oorzaak van de meeste ongemakken die mensen hebben met het prikkelbare darm syndroom of IBS. Meer dan 10 procent van de mensen met IBS hebben een banaanachtige kleur aan hun ontlasting. Deskundigen denken dat er geen absolute oorzaak van IBS is en dat zal misschien ook nooit zo worden. Sommige onderzoekers denken dat een overgroei van bacteriën in de dunne darm de hoofdoorzaak is van IBS, maar ze hebben niet genoeg bewijs om daadwerkelijk te zeggen dat bacteriën IBS veroorzaken. Tot dusver is de oorzaak van het prikkelbare darm syndroom niet precies bekend.

De symptomen van het Prikkelbare Darm Syndroom zijn bij alle mensen die eraan lijden bijna hetzelfde. De symptomen kunnen verdwijnen en dan op elk moment weer opkomen. De ontlasting kan variëren van kleur, geel of groen. U kunt buikpijn hebben, krampen, diarree, of losse of waterige ontlasting. U voelt zich ook opgeblazen. Er is altijd het ongemak bij het hebben van een stoelgang. De stoelgang kan onregelmatig zijn, zeer onregelmatig, of helemaal niet. De stoelgang kan pijnlijk of zwaar zijn. Als u een van de bovengenoemde symptomen ervaart, kunt u het beste een arts raadplegen voor een onderzoek. Een arts kan de symptomen classificeren en u het beste advies geven om met het Prikkelbare Darm Syndroom te leven en verder te gaan met uw leven. Darminfecties, darmkanker, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, of kanker van de dikke darm kunnen ook IBS veroorzaken.

Als we niet weten wat de oorzaak is van onze IBS symptomen, kunnen we echt niet voorkomen wat er zal gebeuren met de voortgang van het prikkelbare darm syndroom. Het is belangrijk om te onthouden dat omdat er geen absolute oorzaak van IBS is, dat betekent dat er een breed scala aan symptomen is die meestal niet accuraat als IBS worden geïdentificeerd. Terwijl we onze behandeling voortzetten is het belangrijk om te erkennen dat de gevoelens van pijn, diarree en constipatie kunnen worden verholpen door vezels aan je dieet toe te voegen, en de hoeveelheid water die je drinkt te verhogen. Als je symptomen hebt van IBS, wil je eerst de voedingsmiddelen uit je dieet schrappen waarvan je weet dat ze een probleem vormen, en kijken wat er gebeurt als je meer voedingsmiddelen weer aan je dieet toevoegt. Je zult verbaasd zijn hoeveel beter je je voelt.

Dieet Veranderingen Begin met het toevoegen van meer vezels aan uw dieet. Vezelsupplementen zijn de eerste stap voor iedereen, maar het kan nodig zijn om met meer dan één supplement te beginnen. Er zijn tal van uitstekende vezelsupplementen op Daidze.com, evenals verschillende andere bronnen zijn er op de markt. Raadpleeg eerst uw arts, om er zeker van te zijn dat u niet allergisch bent voor de voedingsmiddelen die u aan uw dieet toevoegt. Verhoog je waterinname. Water helpt je lichaam zichzelf sneller in te slapen en kan je IBS symptomen drastisch verbeteren. Misschien moet je een paar van die fancy baby spade pups kopen. Als je ze nog niet hebt uitgeprobeerd, dan doe je dat. Zorg ervoor dat u voldoende calcium binnenkrijgt. Onthoud dat dit hulpmiddelen zijn om je botten te versterken, wat kan helpen om de pijn van het prikkelbare darm syndroom te verlichten. Nogmaals, controleer met uw arts om er zeker van te zijn dat u niet te veel calcium in uw dieet heeft. Er is veel informatie beschikbaar over het Prikkelbare Darm Syndroom en hoe het te behandelen. Samenwerken met uw arts om u op weg te helpen naar verlichting van de pijn en verlichting van uw IBS is de beste behandelingsoptie die vandaag de dag beschikbaar is.

Lees meer

 Burn out

pschyotherapeut