Gezondheid

Levenscoaching

Bewustzijnscoaching

 

Bij bewustzijnscoaching gaat het om positief denken, affirmatie, en in staat zijn je persoonlijke capaciteiten te beheersen en het beste daarvan uit jezelf te kiezen. De meesten van ons krijgen geen tijd om gewoon te zijn en met onszelf om te gaan. De meesten van ons krijgen geen tijd om in stilte na te denken. Er zijn manieren om je leven te verbeteren waar je nu geen tijd voor krijgt.

Onze cultuur probeert altijd onze echte behoeften te vervullen, zodat we gelukkig kunnen zijn in het leven. We dragen vaak een aantal diep begraven wrokgevoelens mee in ons volwassen leven en we blijven onszelf saboteren. Conflicten – echte of ingebeelde verzoeningen, steeds minder aandacht voor kleine irritaties, woede, frustratie zijn allemaal tekenen dat je jezelf in conflict met jezelf hebt gebracht. Nu kun je met deze interne conflicten afrekenen.

Je hebt een gevoel van perspectief nodig en een verandering van perspectief is wat je nodig hebt om vredigheid, geluk en gemak binnen te gaan en om vrij te zijn!!! Conflicten zijn er allemaal om ons te versterken – we hebben emotionele energie nodig om ons leven te laten gebeuren. Het is dus belangrijk dat we leren om lang gekoesterde wrokgevoelens los te laten.

Onze relatie met je gevoelens is een hoeksteen. Je bent nu in staat om de overtuigingen van anderen te accepteren, zonder oordelen of excuses, en zonder je eigen tweede oordeel. Bijvoorbeeld: “Ik had dat niet moeten zeggen”, of “misschien was dat bedoeld om wraak te nemen”.

Onze gevoelens zijn “onze gevoelens”, en situaties, mensen en dingen zijn “een deel van onze gevoelens”. Het conflict gaat niet over wat de andere persoon is of wat er aan de hand is, het is een poging om een deel van je gevoelens te herschrijven. In feite heb jij de totale controle. Wanneer we door een pijnlijke ervaring heen komen, zijn er meestal onuitroeibare lessen die we in het proces opdoen.

De volgende stap is om zeker te zijn van je gevoelens. Het zijn jouw gevoelens. Ze zijn als het ontbrekende stukje in de hoofdpuzzel, ze zijn de sleutel die de deur opent die je pijn stopt. We voelen onze eigenlijke gevoelens. Het is altijd bij ons. Het is met gevoelens dat we onze identiteit definiëren en ieder van ons definieert zijn of haar eigen identiteit. Het is met gevoelens dat we de mogelijkheid hebben om holistisch te leven, als geheel in plaats van in angst, en om dat “gevoelde gevoel” met een ander te delen.

Ongeacht ons levensverhaal of welke andere levenssituatie dan ook, de meesten van ons hebben wel enige gevoelens van woede en gekwetstheid. De meesten van ons hebben wat gevoelens van onrechtvaardigheid. De meesten van ons hebben wat spijt en de meesten van ons hebben wat tragische of verdrietige gevoelens, maar vullen deze met meer gevoelens van schuld, schaamte en teleurstelling. Dit leidt tot een ziekte die vaak aan ons wordt doorgegeven vanuit ons verleden of van andere mensen – zoals die diamant die we jarenlang hebben bewonderd en de volgende keer dat je hem gaat oprapen, zie je littekens en gebroken stukken ervan in de grond, een symbool van hoe andere mensen ons onrecht hebben aangedaan.

Er zijn mensen die geen pijn ondervinden van enige menselijke interactie. Ze zijn zo goed gebouwd dat ze nooit de pijn of de pijn van een menselijke geest voelen. Ze doen alsof ze niet gekwetst worden of zich niet bang of CD voelen thuis hun strijd is met een andere persoon. Maar dat is niet de manier om met levensgebeurtenissen om te gaan – heel het leven sereniteit! Je bent zoals je denkt. Het leven is een magische verbinding tussen geest en lichaam. Elke cel in je lichaam is een verlengstuk van die geest van jou, en als je je emoties voelt, ervaar je die gedachten. Je geest kan geen pijn of angst voelen!

Het leven kan pijn, teleurstelling of trauma op een heel andere manier ervaren dan hoe wij geleerd hebben dat het zou moeten. Dus je kunt je ervaring van welke levensuitdaging of fout dan ook die je hebt gemaakt veranderen. Sommigen van ons zijn boos op zichzelf. We moeten leren van onze fouten, en dan de uitdaging of fout krachtig maar respectvol tegemoet treden. Elk huidig moment is een moment om je volledig bewust van te worden – met andere woorden, voel het volledig en neem dan verantwoordelijkheid voor je positie op dat moment in de tijd. Het is voorbij met de tijd, maar het feit dat je de uitdagingen bent aangegaan. Het volgende moment als het anders is, zul je dezelfde reis herhalen.

Lees meer:

Life coach Amsterdam

Life coach Haarlem