Gezondheid

Hoe kun je lymfoedeem behandelen

Lymfoedeem Breda

Lymfoedeem is het optreden van een overbelast lymfestelsel; met andere woorden, de lymfeklieren zijn overbelast zodat ze het overtollige vocht niet kunnen afvoeren en vervolgens het extra vocht niet kunnen afvoeren. Gewoonlijk treedt lymfoedeem op aan de ledematen, voeten, vingers en enkels, maar op zeldzamere plaatsen (afhankelijk van uw infectierisico) kan het zich voordoen aan het hele lichaam.

Lymfoedeem kan mild, matig of ernstig zijn. Het kan een gevolg zijn van weefselschade, infectie of lymfangitis. De aandoening kan worden geclassificeerd in termen van symptomen en tekenen, waaronder: Infectie van de lymfeklieren die zwelling veroorzaakt, meestal in de benen. ervellekkage, een geelgroene vloeistof die uit de uiteinden van de dagen vloeit — aders Een gezwollen voet die gemakkelijk pijnlijk aanvoelt bij aanraking. Meestal veroorzaakt het pijn als je op het gezwollen gebied drukt. genoeg zwelling om uw arts te vertellen dat u waarschijnlijk een opgesloten vochtdeeltje in uw gezwollen delen heeft, maar het is niet voelbaar door aanraking.

Hoe lymfoedeem zich manifesteert, hangt af van de oorzaak, de complexiteit van de betrokkenheid en hoe ernstig de aandoening de patiënt heeft getroffen. Wees u ervan bewust dat sommige symptomen van lymfoedeem sterk lijken op iets anders, zoals: vochtretentie, vaatziekten, kanker, en zelfs zwangerschap. Daarom is het belangrijk om altijd een arts of andere gezondheidsspecialist te bezoeken wanneer u een van de bovenstaande symptomen heeft. Om het risico op infectie te voorkomen, zelfs als de techniek van vochtvermindering is mislukt. Er is ook geen bepaald soort voedsel dat de vermindering van vocht kan versterken. Als gevolg daarvan is het veilig om te zeggen dat u vocht kunt verminderen vanwege uw emotionele of lichamelijke reactie op de voedingsmiddelen waar u allergisch voor bent. Begin dus niet aan een rigide lymfoedeem dieetplan of een ander soort gezondheidsplan, voordat u de dokter heeft bezocht en een duidelijk beeld heeft gekregen van waar u mee te maken heeft. Zorg ervoor dat u de arts vertelt over eventuele allergieën en medicijnen die u gebruikt. Door het delen van uw medische geschiedenis, zal dit de arts helpen om een preciezere diagnose te stellen.

Zoals zovele anderen die aan lymfoedeem lijden, vreest u waarschijnlijk de gang naar de dokter, die een armzalig geduld heeft met vervelend papierwerk. Voordat u onder het mes gaat, moet u dus eerst een paar maanden grondig onderzoek doen naar de doeltreffendheid van de gekozen behandeling. Op die manier kunt u de behandeling kiezen die het beste bij u past en die u de meeste verlichting zal geven. Vraag uw arts om alles over de techniek uit te leggen, terwijl u bezig bent. Lymfoedeem is niets om mee te dollen, dus het is verstandig om voor weloverwogen, weloverwogen beslissingen te gaan.

Bikini, ikini, of badpak, denk eraan om een maat of twee groter te dragen dan degene die je normaal draagt. Pas het niet op uw rek, of yogabroek. Hou het aan, zelfs bij warm weer. Je kunt stappen verliezen, dus het idee is om met je voeten te beginnen, en langzaam naar boven te werken. Het is ook veel gemakkelijker om lelijke afzettingen onder de nagels te verbergen, dan de meer voor de hand liggende tekenen, zoals watervlekken waar je de nagelriemen hebt moeten afknippen. Neem een duik in een warm bad als dat nodig is, of kies voor een modernere aanpak en gebruik nagellakremover om er op je best uit te zien. Dat zal ze tijdelijk verbergen, maar laten we niet vergeten dat er een nare steenpuist op komst is.

Lees meer

Bindweefselmassage
Oedeemtherapie