Gezondheid

Hoe beheers je je emotionele energie?

HSP coaching

HSP’s kennen, herkennen en voelen vaak totaal andere dingen en zijn gewend aan het gevoel van onbehagen of gevoeligheid samen met de energie van mensen en plaatsen die je prikkelen.HSP’s kunnen het hier niet mee eens zijn en vinden dat deze gevoeligheid een last is, een last waar iemand bewust van af zou moeten komen, dus veel HSP’s gebruiken hun gevoeligheid als een positieve energie om deze extra last te verminderen. HSP’s verbinden hun eigenwaarde met andere mensen en over hun zelf, in plaats van zich te hechten aan een  persoon die een leider is zodat ze de macht en autoriteit van de HSP nodig heeft om gelukkig te zijn. HSP’s geven meer om het geheel van de houding en interactie van hun persoon met anderen dan om de verschillen tussen hen.

Wij leren vaak dat er iets mis is met anderen de schuld te geven of onze eigen gedachten op anderen te projecteren, met analytische hulpmiddelen op anderen toe te passen, of te denken dat wij superieur zijn. Als we volledig zouden kijken, is er niets mis in ons eigen zelf, wanneer ons gevoel van eigenwaarde en rechtmatige eigenwaarde op de juiste plaats zit. HSP’s zijn van nature geboren leiders die dit vermogen hebben genoten en gebruikt om dit voordeel en na verloop van tijd, dit maakt hun leven gemakkelijk. HSP’s hebben ook zeer duidelijke visuele concepten die hen kunnen helpen in de omgang met mensen en met situaties. HSP’s kunnen zonder al te veel moeite een heleboel ideeën bedenken die mensen normaal als onmogelijk beschouwen. Deze ideeën zijn wat ons leven, als mens, rijk, creatief en mysterieus maakt.

HSP’s hebben ook een natuurlijk vermogen om andere emotionele gevaren te overwinnen, die ons meestal het gevoel geven dat we geen geluk of goede dingen verdienen om tot ons te komen. Dit uit zich dan weer in een andere bron van geweld en in andere vormen, vooral wanneer de emoties van woede en droefheid een depressie veroorzaken. HSP’s zeggen gewoon: “Ik heb een heel gelukkig leven, wat slecht is, is mijn ego” HSP’s zijn erg gevoelig en zijn vaak erg gevoelig. Om een groot verschil te maken, moeten HSP’s leren om deze gevoeligheid en gehechtheid aan mensen, plaatsen en geest te hebben. Als we in staat zouden zijn om een nieuw gevoel van balans te ontwikkelen tussen onze gevoeligheid, emotionele energie, logische concepten en emoties, dan zou er geen pijn, verwarring meer zijn, omdat we elk van de twee in balans zouden kunnen brengen zonder dat de ander ergens heen gaat. Het is als een driehoek en elke zijde die je plaatst om zichzelf in balans te brengen, verandert de balans van de andere. HSP’s moeten leren om hun emotionele energie in hun globale logische conceptuele en emotionele conceptuele concepten te stoppen in plaats van hun emotionele energie in de wereld te dumpen alsof er geen emoties of logische concepten in de wereld zijn. Nadat we dit hebben ervaren en getest, is onze emotionele energie nu ook half normaal, niet in de zin van dat we nu normaal zijn, maar in de zin van dat we kunnen kiezen welke acties we moeten ondernemen samen met alle emoties of logische conceptuele ideeën die we moeten beheren.

De belangrijkste factor in de toestand van HSP’s is het overwinnen van hun emotionele strubbelingen die ertoe leiden dat mensen hen niet aardig vinden of zelfs bang voor hen zijn. Om hun angsten te overwinnen, moeten HSP’s een aantal stappen nemen in het ontwikkelen van zelfvertrouwen. HSP’s zullen leren om zichzelf te definiëren en te doen wat het is dat hen gelukkig en comfortabel zal maken in hun eigen omgeving. Om zelfvertrouwen te krijgen, moeten HSP’s eerst leren over het emotionele energieveld, zodat ze precies zullen weten waardoor ze zich in het verleden zo hebben gevoeld, en om de emoties en logische concepten te identificeren die dat gevoel en die logica hebben veroorzaakt, samen met het gevoel zelf. Dus, wanneer we andere mensen de baas zijn, is het beter om te stoppen met aan jezelf te denken en is het beter om aan de ander te gaan denken in plaats van aan jezelf. Dit zal evenveel doen voor je emotionele energie als voor iemand anders, zodat je zult ophouden met oordelen en je zult dingen doen gewoon omdat ze ongemakkelijk voor je zijn. Als je bijvoorbeeld uit een familie komt waar gesproken wordt over de superioriteit van het andere familielid, zul je je er nu bewust van zijn dat dit niet de reden is waarom je geboren wilde worden. Ook dit zal een lange weg gaan in je ontwikkeling. Naarmate u meer zelfvertrouwen krijgt en u lekkerder in uw vel komt te zitten, zult u merken dat persoonlijke interesses die vroeger onbelangrijk leken of u te boven gingen, opeens heel belangrijk worden en u zult een enorme voldoening en opwinding voelen. Je bent in staat te weten wie je bent en wat je wilt, gewoon door je eigen leven te leiden en in staat te zijn te herkennen wie je wilt zijn bij mensen. En je zult leren hoe je kunt weten met wat voor soort mensen je moet praten en hoe je kunt bespreken wat je met hen gemeen hebt. leren hoe je je emotionele energieverschuivingen kunt beheersen, je ervan bewust worden dat alleen jij kunt kiezen of je je wel of niet laat beheersen door energieverschuivingen, zelf-je bent nu de meester van je eigen energie, in plaats van de slaaf van je energie.