Gezondheid

Geestesziekte

lichamelijke klachten depressie

Veel voorkomende misvattingen over geestelijke ziektes en depressie.

Misvatting één: het leven draait om lijden. Ik was heel jong toen ik me realiseerde dat het leven niet om lijden draait. Ik heb zware depressies en manieën meegemaakt, zowel klinisch als anderszins, en ik heb er heel erge littekens aan overgehouden. Ernstig depressief worden was een wake up call: het leven draait niet om ellende. Helaas, wanneer sommigen het zelfs maar een beetje slechter hebben dan anderen, zijn ze geneigd te denken dat er iets mis is met hen. Misvatting twee: Ernstige geestesziekten zijn zeldzaam. Ik heb meegemaakt dat mensen met ernstige geestesziekten door hun familie als een “kleine vis” werden behandeld. Ernstige psychische aandoeningen zijn niet zeldzaam. Het is ook geen ziekte van de zwakken. Mensen met ernstige psychische aandoeningen kunnen hun gezondheid en hun leven heel serieus nemen. Misvatting drie: Hulp krijgen is de oplossing voor psychische aandoeningen. Dit is onjuist. Hulp krijgen is niet de oplossing voor psychische aandoeningen. Dieper graven in de oorzaak van de psychische aandoening is het antwoord.

Wat is de oorzaak van geestesziekte? Allereerst zijn er twee soorten geestesziekten: fobische en bipolaire. Er zijn veel mogelijke oorzaken van fobische ziekten of lichamelijke klachten depressies: lichamelijke, waarbij je emoties de expressie van je lichaam dicteren, interne, waarbij je gedachten een grote rol spelen, of beide. Een van de beste manieren om fobische ziektes te behandelen is controle te krijgen over de emoties, ze redelijk goed te beheersen, en natuurlijke manieren te vinden om ermee om te gaan. Maar hoewel dit eenvoudig klinkt, kan het bereiken van die controle om verschillende redenen een uitdaging zijn.

Elementen van het Zelf. Hoe we denken en voelen wordt beïnvloed door elementen van het zelf. Een gebeurtenis in de geschiedenis wordt in je geheugen opgeslagen. Als die gebeurtenis een aanzienlijke emotionele investering met zich meebrengt, kunt u geneigd zijn de gebeurtenis te overdrijven, en uw gevoel van controle over uw leven verstoren. Als je een verwoesting hebt meegemaakt, zul je je die veel anders herinneren en geneigd zijn om defo sho Ibiza in mei te zien samen met andere mensen die ook zeer traumatische ervaringen hebben gehad. Een veranderde hersenchemie, zoals het oplopen van een hersenbeschadiging of een understatement als gevolg van kindermishandeling, kan ook leiden tot snelle stemmingswisselingen en de extreme stemmingswisselingen die kenmerkend zijn voor manische depressiviteit.

Stoffen hopen zich op om een meer permanente indruk te maken op je onderbewustzijn. Dit wordt “vastzitten” genoemd en wordt aangetoond door antilichamen of andere moleculen. Als je veel van dit soort stoffen hebt, kan het een genetische risicofactor zijn. Het kan ook een gevolg zijn van herhaalde blootstelling aan giftige stoffen, zowel persoonlijk als in het milieu. Voorbeelden hiervan zijn beroepsmatige blootstelling aan onkruidverdelgers, slapeloosheid door blootstelling aan straling van hoogspanningsleidingen in de stad, harde geluiden van bouwwerkzaamheden, stikstofoxide uit uitlaatgassen van auto’s, enzovoort. Al deze stoffen beïnvloeden niet alleen je stemming, ze veranderen hem. En het belangrijkste aspect van die verandering is dat ze snel komt. Als het even lang duurt om een aandoening te behandelen tegenover het “gevoel” dat er iets anders is (geestelijk of chemisch), wordt de behandeling als niet werkend ervaren. Veranderingen in het serotonine- en dopamineniveau beïnvloeden de stemming. Ofwel is de nieuw gevonden humeurige chemische stof (Serotonine) meer ‘Serotonine-achtig’, zodat de stemmingsverschuiving gepaard gaat met nieuw gevonden enthousiasme, ofwel is de oude chemische stof hoog en gaat de stemmingsverschuiving gepaard met pessimisme (Dopamine). Hoe dan ook, het werkt.