Gezondheid

Fitnesstraining tips

Medische fitness

Training gericht op algemene fitheid en conditieopbouw

U kunt niet verwachten dat u zich fit voelt als uw voeding slecht is, u te veel aërobische oefeningen doet of te intensief aan sport doet. algemene fitheid betekent gewoon het vermogen om zonder problemen een algemeen gesprek te voeren of andere activiteiten uit te voeren, vooral als de training alleen bedoeld is om de algemene fitheid op peil te houden. De algemene fitheid kan worden verbeterd door cardiovasculaire activiteiten. Dit kan de longen verbeteren, de bloedsomloop ,Doel van deze oefening? om de cap fluorescent Lowell te verminderen en ook door gewrichtsflexibiliteit mogelijk te maken.

Cardiovasculaire oefeningen hebben het beste van alles in staat stelt de algemene conditie. De keuze over welke te doen? Ik kies ervoor om beide te doen, want het voordeel van beide is dat je geen risico’s loopt Doch ben ik het ermee eens dat je van niets te veel kunt hebben. Een uitstekende combinatie van medische fitness en een goede cardiovasculaire training. Het is een uitstekende combinatie, vooral wanneer de training bedoeld is om u klaar te stomen voor een lange work out. Een goed geplande training kan u toelaten uw algemene conditie geleidelijk te verbeteren. Een algemene training kan uw cardiovasculaire conditie verbeteren. Hierdoor kan uw lichaam efficiënter werken.

Wanneer we het hebben over algemene fitness of algemene gezondheid, hebben we het niet alleen over cardiovasculaire conditie, maar ook over het immuunsysteem. Het immuunsysteem is het systeem dat infecties bestrijdt, we hebben twee soorten: de adaptieve of killer en de helper of niet-killer. De helper controleert de moordenaar en de adaptieve behandelt normaal, maar er zijn momenten waarop de helper moet worden gebruikt.

De beste manier om het immuunsysteem te trainen is door het onder spanning te houden. Men kan dit bereiken door aan voetbaltraining te doen, omdat men dan de hartslag kan verlagen en het hart kan belasten om de bloedstroom te verhogen, die nodig is voor een gezond functionerend immuunsysteem.

Waar gaat al dat fitness gepraat over?

aanrakingen, waar het lichaam en de geest communiceert. Over fitness gesproken. In het eerste deel hadden we het over hoe het lichaam beweegt en fitter wordt, in het tweede over hoe we, om naar fitness toe te bewegen, onszelf moeten bewegen. Als we het hebben over bewegen in de richting van fitness, is het belangrijke woord bewegen. We hebben het hier over het uitbreiden van je bewegingsbereik of je flexibiliteit. Als je je voetbaloefeningen hebt gedaan zonder te stretchen of je flexibiliteit op te bouwen, doe je iets verkeerd. Door te werken aan je flexibiliteit of specifieke flexibiliteitsoefeningen te doen, vergroot je je bereik en je kracht. Door de werktijd van je spieren te verminderen, kunnen de spieren zich ontspannen en omdat ze meer ontspannen zijn, zullen de spieren flexibeler zijn. Wanneer de spieren ontspannen of meer ontspannen zijn zal je een snellere reflex zien, in dit geval zullen je spieren sneller reageren. Vooral als je deze technieken regelmatig uitvoert zullen je spieren soepeler en ook krachtiger worden. Niet alleen fysiek maar flexibiliteit en kracht gaan niet samen, ik heb veel voetballers gezien die niet uitnodigen tot veel fitness pogingen, dit kan nadelig zijn voor hun conditie omdat ze de verkeerde spieren conditioneren. Verwaarloos je conditie dus niet. Flexibiliteit is de sleutel om fit te worden en het helpt vooral bij je krachttraining, dus begin dit in je training op te nemen.

Voetbal fitness tips

– Training moet productiever zijn dan alleen maar tonnen herhalingen doen. Sommige eersteklas kracht- en conditietrainingsprogramma’s zullen in een kortere periode resultaten opleveren, maar voor de top van de groep kan het 3 weken tot 6 weken duren om de gewenste resultaten te zien.

– Veel oefeningen moeten in volledige bewegingspatronen worden uitgevoerd, b.v. lunge, squat, deadlift en Romanian deadlift.

– De beste manier om het meeste effect uit een training te halen, is vaak om het snel te doen. Probeer dit te doen door hoge reps onmiddellijk gevolgd door lage reps uit te voeren.

– Na een tijdje zal je je aanpassen aan het snelle tempo en zal je het aantal rustpauzes tussen de sets kunnen verminderen.

– Het overbelasten van een spiergroep is een veel voorkomende praktijk wanneer bodybuilders de training benaderen. Het doel is om overmatige compensatie te veroorzaken in de grootste spieren. Dit kan gelden voor borstdag en beendag.

– Tenslotte is de beste manier om de intensiteit van uw training te verhogen het steeds verhogen van de weerstand. Hierdoor zal het lichaam zich aanpassen aan de training. Het doel is om een zone te creëren van hoge intensiteit met weinig rust.

– Verhoog altijd het trainingsvolume in combinatie met de trainingsfrequentie en het aantal oefeningen in een sessie.

– Het gemiddelde trainingsuur moet 1 uur zijn voor elke squatmaat en 1 uur voor elke oefening.

– Er moet één rustdag in het bodybuildingprogramma zitten.

– Werk nooit meer dan 4 of 5 dagen achter elkaar.

– Zorg altijd voor minstens 3 dagen supermarkt of ga naar bed zodra je wakker wordt.

Als we eenmaal de basis beginners routes hebben bedacht, kun je de rest van het programma gaan ontwerpen, dat gebaseerd zal zijn op de basis. Laat me in de commentaren weten wat je bedenkt.

Lees meer:
Fysiotherapie Den haag 
Sportfysiotherapie