Gezondheid

Een levenscoach

Lifestyle coach Tilburg

De taak van een levenscoach is te bepalen wat het probleem is en de cliënt te helpen zoeken naar een oplossing. Mijn eigen discretie, ik hou ervan mensen te helpen. Bijvoorbeeld, een cliënt kwam bij mij met wat problemen in haar huwelijk. Ze had de dag ervoor gemerkt dat ze zich erg down voelde. In eerste instantie kon ze er niet achter komen waarom ze zich zo down voelde. Haar man, die een belangrijk deel van haar leven was geweest, leek kwaad op haar te zijn en was niet zo begripvol als ze had gedacht. Ze vroeg me dingen als waarom heeft haar man dat gedaan? Waarom al zijn geld? Ik dacht dat er een factor moest zijn. Toen onthulde ze dat haar man haar haatte omdat ze geld aan hem had uitgegeven. Hij nodigde zijn kind uit op zijn verjaardagsfeestje en er ontstond een gevecht. Hij heeft de ruzie nooit bevestigd, maar zij ging geschokt en depressief naar huis met de gedachte dat haar huwelijk nooit zou slagen, en zij had het zo vaak bij het rechte eind!

Ik ben geen psycholoog, maar ik zou willen zeggen dat de situatie van mijn cliënt echt extreem is. Echter, vaker wel dan niet komen we mensen tegen die schijnbaar vastzitten in het leven en een nieuwe weg willen inslaan. Voordat ze naar een NLP of andere persoonlijke coaching training gaan, moeten ze een totale analyse van zichzelf maken. Als ze deze problemen hebben, moeten ze op zoek gaan naar een gids die hen helpt de obstakels waarmee ze te maken hebben te identificeren. Dan kunnen ze een life-coach betalen en zich zeker voelen over de NLP vooronderstellingen.

NLP vooronderstellingen die ik en de meeste lifestyle coaches onderwijzen zouden omvatten: Onvoorwaardelijke positieve beschikbaarheid. Dit betekent als het gaat om een cliënt die gelooft dat hij verdient wat de omstandigheden ook zijn, het was zijn beslissing om te maken. Hij heeft niet veroorzaakt dat die gebeurtenissen gebeurden. Elicit andEvidence Appearing to Exist. Weten wat niet te doen en wat niet te doen is prima facie bewijs dat een ervaring zich voordoet of gaat voordoen. Heb ik al gezegd dat dit een persoon kan helpen? (Een cliënt ervoer dit in zijn leven en was er onvermurwbaar van overtuigd dat het goed was voor zijn uitgezochte zaak)! Geïdentificeerd symbool en taal. Soms neemt ons lichaam op een onbewuste manier de controle over, b.v. een emotie die ons verontrust en die de vorm aanneemt van een ziekte of een in een keten van slechte gebeurtenissen die “gebeurd zijn in ons leven”. In dit geval moet de cliënt voldoende tijd besteden om diep naar de bron van het symptoom te gaan. In mijn ervaring is het identificeren van het “symbool” dat de emotie vasthoudt of kan triggeren het meest behulpzaam, zodat het kan worden opgehelderd. De demonstratie zou als volgt gaan: “Tony, toen je ziek werd, ontdekten we dat je altijd hebt gerookt en buikpijn had. Onze Muhammad Ali gym zou perfect voor je zijn”. In de volgende, gelach, zeggend “Ik denk dat het in orde is” of een andere verwijzing naar een lach. Eddie gaat maar door over hoe minder roken hem laat voelen. Ik hoorde deze man tegen zijn trainer zeggen dat zijn lichaam zich zoveel beter voelt als hij het probleem daadwerkelijk heeft en de daaropvolgende, gemengde keuze om naar mij te verwijzen als “John”, Chucky Boy, “Boy”, of iets tussen de twee in Ik denk dat hij zo in de war was dat hij probeerde aickmanly te zijn! Als levenscoach denk ik dat ik zeg: “Ik weet hoe je je voelt,” en dat is waar een levenscoach voor is: om met je te delen dat je weet dat jeCreate Your Own Reality` regelt nogal een juridisch en ethisch proces.

Het grootste probleem voor een persoon die hulp zoekt voor een probleem waarvan hij denkt dat het moeilijkheden in zijn leven veroorzaakt, is de disfunctionele individualiteit. Een persoon die geen grote verandering wil, kan aan het eind van de week slechts een minimale hoeveelheid aandacht geven. Maar iemand die verslaafden en normale levensproblemen aanpakt met positieve dingen als: “Wat heb ik te verliezen? Dat ik deze ene situatie heb kunnen krijgen?” Ik ben dan ook van mening dat een life coach in de juiste contexten moet worden onderwezen, voorafgaand aan één sessie. Dergelijke coachingsmethoden zijn een veel doeltreffender begin dan therapie of psychotherapie wanneer ze als een voortijdig “einde” worden beschouwd. Het is niet nodig dat we op korte termijn alles worden wat we zouden willen. Als we het proces dat levenscoaches aanbieden krachtiger begrijpen, dan zouden we waarschijnlijk sneller vooruitgang boeken.