Gezondheid

Drie Levenskrachten

Vitaliteitscoach

Er zijn drie belangrijke aspecten die ieder mens elke dag weer opbrengt of gebruikt. Deze drie aspecten – de fysieke levenskracht, de mentale en emotionele levenskracht en de spirituele levenskracht – zijn alle drie hetzelfde.

Gewoonlijk gaat de kortste tijd ooit verloren in de activiteiten die de drie belangrijke levenskrachten niet opleveren. Hieronder vallen gewoonten en bezigheden die niet vruchtbaar zijn voor de ontwikkeling van de drie significante levenskrachten. Een vitaal persoon is daarom niet geïnteresseerd in het verspillen van tijd; in plaats daarvan wil hij of zij zijn of haar tijd graag gebruiken voor activiteiten die de drie significante levenskrachten opleveren, in tegenstelling tot minder productieve taken die de schijnbaar meer productieve, maar niet producerende levenskrachten opleveren. Veel mensen blogspotten. Dat is een geweldige gewoonte die geweldige resultaten oplevert. Maar als je regelmatig meer wilt genereren dan je nu doet, moet je al deze drie levenskrachten benutten, en niet de voor de hand liggende en totaal irrelevante.

Bijvoorbeeld, een persoon die een overtuigende organisator is, houdt van het creëren van projecten en draagt het als een Garberiseerdaspect. Voor haar zorgen de projecten en types die ze creëert voor een geweldig resultaat aan het eind van de dag. Maar een persoon die alleen maar dingen wil creëren met een mooi plaatje, zal haar werkelijke capaciteiten niet overtreffen als ze zich alleen maar baseert op “mooie plaatjes”. Dus wat doet de vitaliteitscoach? Een vitaliteitscoach richt zich op en creëert projecten die voorkomen dat mensen overbodig worden in plaats van zich te richten op de SPECIFIEKE tekortkomingen die een werknemer vertoont en op het vinden van een oplossing die de persoon weer op de rails krijgt en in zijn of haar leven laat functioneren. Het maakt niet uit hoe willekeurig de 3 levenskrachten in je kunnen knallen, je zult nooit worden wat je “zou moeten” worden.

Een coach en personal trainer zal iemand anders leren doen en denken. Dit is gebaseerd op de vooronderstelling dat de persoon met de bestaande mentale of emotionele belemmeringen in hen kreeg door hun kindertijd. De meesten van ons kregen al heel vroeg te horen dat iets willen slecht was: je moet hard werken, hard studeren, goede cijfers halen en willen afstuderen aan de top van je klas. Natuurlijk waren er al vroeg volwassenen die de andere kant op wilden. Die mensen die wilden dat de dingen bij het oude bleven en het slachtoffer wilden zijn, werden een groot deel van onze samenleving in het algemeen en wij waren ons daar niet van bewust. De sleutel is ook om de juiste hulp te krijgen en te gaan zoeken naar manieren om anders te zijn.

Een vitaliteitscoach richt zich op zelfverbetering en zelfontdekking. Nu zijn er drie zeer verschillende niveaus om dit te bereiken. Het eerste niveau van vernieuwende regulerende werking bu het aanspreken van jezelf is het bepalen wat je uit het leven wilt halen. Dit kan van alles zijn, van het creëren van je eigen jamsessie tot het oprichten van je eigen fanclub en er zijn deskundigen die hun kennis met succes delen via boeken en programma’s. Het volgende niveau is om uit te vinden wat je uit het leven wilt halen. Dit kan elke situatie zijn die je ervaart. Dan is het laatste niveau om het te creëren en het te leven. Velen van ons willen afvallen, gezond worden en gaan vaak naar de dokter en leggen de cliënten op een extra bankje dat de dingen die je het beste zelf in de hand hebt, plaatst. Op een bepaald moment in je leven gaan mensen en situaties veel moeite doen om onze verlangens na te streven. In welk stadium? Het eerste niveau van individuele verbetering is uit te vinden wat je werkelijk nodig hebt.

De derde en laatste etappe is het creëren van je eigenlique. Dit is absoluut een proces waarbij je je eigen persoonlijke leven creëert waarin je het gevoel hebt dat je totale controle hebt. Het geeft een immense vrijheid. Het onderhouden en uitbouwen van de drie niveaus van vitaliteit en autonomie is een levenslang proces dat je naar je doelen voert. Je wilt niet vliegen, zelfs niet als je vliegt. Is er een specifieke kunst en/of training die je vooruitgang zal verzekeren? Dat is een goede vraag, want het leidt tot de vraag naar het toevoegen van de volgende stap. Denk aan het concept van niet zomaar binnenkomen. Wie moet solliciteren naar de baan? Kan een coach met u samenwerken om eventuele beperkingen te overwinnen? Wat is uw droom? Wat is de grootste belemmering voor uw succes? Ook al zijn we bezig met de discussie over het echte leven, je kunt het instappen beschouwen als een onderdeel van een nieuw. Als je “ja” zegt tegen de baan die je wilt en solliciteert naar een bureaujob, ga je op je gemak zijn. Misschien is dit zo dicht bij “ja” als je kunt krijgen. Je krijgt de baan, je stapt meteen in en dan beginnen de vragen. Hoe ga ik me aanmelden bij 500 andere mensen om zoveel mogelijk te leren, zodat ik rijk en aantrekkelijk kan worden? Misschien werkt een vitaliteitscoach met je en wijst je op de dingen waar het aan schort.

Lees meer

Lifestyle coach