Sport

Diagnose van de ziekte van Lyme

Lyme behandeling

Wat weet ik over de ziekte van Lyme? De bekendste beschrijving van de ziekte van Lyme is een “schimmelachtige huiduitslag” Deskundigen schatten dat ongeveer 85% van de gevallen van de ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door één enkele Borrelia burgdorferi-bacterie. De naam Borrelia burgdorferi is al vele jaren bekend en de ziekte is vernoemd naar Dr. burgdorferi in Duitsland. Borrelia burgdorferi gedijt op warme, vochtige plaatsen. Voordat het zich kan verspreiden naar mensen moet het een gastheer vinden. Door maanden of zelfs jaren te sluimeren kunnen zo’n 300 met de ziekte van Lyme besmette mensen leven. Als het actief is en zich voedt, groeien ze uit tot honderden besmette beestjes. Veel symptomen van de ziekte van Lyme zijn een kleine rode bult die ovaal van vorm kan zijn. Andere klassieke symptomen zijn hoofdpijn, koorts, vermoeidheid, spierpijn en gordelroos. Hoe weet ik of ik de ziekte van Lyme heb? Bijtwonden en huiduitslag 1 zijn de klassieke symptomen van de ziekte van Lyme. Slechts ongeveer 35% van de gevallen van de ziekte van Lyme heeft een positieve beetwond, dat is een ronde cluster van enkele lichte eenheden van de Lyme-bacterie. Voor een huiduitslag moet de bacterie aanwezig zijn. De uitslag strekt zich zelden uit over het hele gezicht.

Hoe ontstaat de ziekte van Lyme? De beet van een ziek dier of mens bevat de bacterie, en het bloed van de beet overleeft vaak maanden in het weefsel. Nadat een teek zesendertig tot achtenveertig uur aan de gastheer heeft vastgezeten, begint de ziekte van Lyme. De bacterie komt in de bloedstroom terecht en kan zich door het hele lichaam verspreiden. Sommige gevallen van de ziekte van Lyme verlopen asymptomatisch, maar na een aantal maanden nemen de uitslagverschijnselen toe, genezen dan en komen dan weer terug, ergens tussen de twee en vijf maanden. Hoe voorkom ik de ziekte van Lyme? Bijtwonden kunnen worden voorkomen en huiduitslag kan worden behandeld met de juiste antibiotica. Voorkom huiduitslag door teken bij dieren te verwijderen en een “uten” (bel) aan te nemen. Maak uw huis schoon voor neten, schimmels en kakkerlakken.

Wanneer u uw arts verzoekt een Lyme-test te doen, zal hij u vragen het identiteitsbewijs te noteren van de persoon die de tester heeft gebracht. De vrouw moet positief zijn voor de ziekte van Lyme, (E) infectie, (F) postbeet, en (G) medicatie tegen de ziekte van Lyme (ten minste twee doses).ID’s zijn niet nodig als u een positief resultaat van de beet hebt. Slechts zelden wordt een geval gemist simpelweg omdat het niet de juiste Lyme-test heeft gekregen. De arts kan de patiënt doorsturen voor een Celite-test (LT), een bloeddrukmeting, of een microscopie. Hoe lang duurt het om de ziekte van Lyme vast te stellen en te behandelen? Het kan moeilijk zijn om de patiënt te controleren omdat (1) de witte verkleuring op de plaats van de beet verward kan worden met vele andere soorten huidziekten, (2) de huiduitslag intens en pijnlijk kan zijn, (3) de jeuk gedurende enkele dagen na de beet verontrustend kan zijn, (4) de huiduitslag slechts aan één kant van het lichaam kan voorkomen of meerdere plekken kan omvatten, en (5) de arts uw mentale toestand en de mogelijkheid van overdracht van de ziekte van Lyme op anderen moet evalueren.

Hoe weet ik of ik de ziekte van Lyme heb? Omdat de ziekte vele maanden en soms jaren onopgemerkt kan blijven, is het van cruciaal belang dat de arts de diagnose absoluut kent, en (2) kan uitleggen waarom de snelle test op Lyme geen uitsluitsel heeft gegeven (het aantal witte bloedcellen en de bloedplaatjes zijn niet verhoogd). Nadat de arts de diagnose heeft gesteld, moet u hem vragen uit te leggen waarom de test geen uitsluitsel heeft gegeven. De arts moet zowel de oorzaak van de ziekte als de reden waarom de test geen uitsluitsel gaf, uitleggen. Als u positief bent voor vroege tekenen van de ziekte van Lyme, zal de arts u behandelen voor onmiddellijke schade aan de teek. Dat betekent dat u de ziekte niet aan anderen kunt overdragen. Een aanvullende behandeling voor de ziekte van Lyme heet “Tick Put Out”. Het doel ervan is de teek te vernietigen met een chemische stof. Deze stof moet snel worden toegediend om de teken snel te vernietigen. Hou specifiek 40 mg van HOW-IT-DONE-IT-YOUR-TICK. Het kan zijn dat u wordt gevraagd een bloedmonster af te staan voordat u voor de ziekte van Lyme kunt worden behandeld. Dit kan nodig zijn voor het laboratorium als hoofdzaak. Zorg ervoor dat de arts de reden kent waarom u om een bloedmonster werd gevraagd en geef slechts een kleine hoeveelheid af. Hoe weet ik of ik de ziekte van Lyme heb? Omdat uw arts niet op het eerste gezicht kan zeggen of u de ziekte van Lyme hebt, zal hij een microscopisch onderzoek van uw lichaam doen. microscoop en enkele andere tests kunnen worden gebruikt om de infectie te zien.