Gezondheid

De Kunst van het Zingen

Klankschalen meditatie

De concertzaal daagde zowel geest-lichaam als geest uit. De toonhoogtevariaties en kleuren van de schalen leken het publiek en soms ook de meer expressieve Sound Designers te hypnotiseren. De tradities gaan terug tot oude tradities uit het Midden-Oosten. Yoga en Taoïsme waren waarschijnlijk verder gevorderd in hun op rijst gebaseerde helende meditaties.

In onze zoektocht verlangen we vaak naar een tijd waarin we vrij zijn van zorg voor ons lichamelijk welzijn. We verlangen naar een tijd waarin we vrij zijn van de noodzaak om te eten wat ons wordt aangeboden en waarin alles voor ons beschikbaar is op de hoeken. Wij verlangen naar een tijd van ontspannen mentale toegang, waarin wij onze geest kunnen openen. In hun oorspronkelijke voorstellingsbereidheid delen studenten van de beginnende en ervaren Solfeggio frequenties vaak met ons dat er een plaats is die ligt tussen de geest en de fysieke gewaarwording. Een tijd van woorden met hun betekenis die langzaam ontcijferd wordt tot de doordringende stilte verborgen in de klank van de schalen. Een tijd van transformatie als het geluid en het zicht ons bewustzijn transformeren als we ons in onszelf verplaatsen en weer terug door vele niveaus van zien en horen. Een tijd waarin onze zintuigen zelf veranderen als woorden worden gezongen in onze innerlijke wereld die ons daar sneller brengt door simpelweg de aanwezigheid van die zintuiglijke doorbraak te bevestigen.

We zoeken tijd in ons podium om te zingen en te spelen. Matiging van muziek draagt bij aan de gezondheid van lichaam en geest, zoals lucht en water onze innerlijke lichamen voeden. Klankschalen voegen ook dat gevoel van rust toe in die leefruimtes. Wanneer het riet wordt geopend over de pot om te vibreren, opent de vibratie de weg naar het onzichtbare. Het gaat misschien niet om afstemming, maar misschien om een gevoel van uitbreiding van licht en duisternis tot erkenning van deze aanwezigheid in ons.

Naarmate de kleuren in de schaal veranderen, neemt de levendigheid van het licht toe en worden de kleuren van de schalen als de stromen en rivieren van het leven. De ogen van de schaal beginnen te zien met een wijdte tussen de lijnen als beelden verschijnen in hun vertrouwde aard voorbij wat kan worden gezien door de fysieke ogen. Dit kan slechts een tijd waarneembaar zijn voordat de golfbalachtige figuren terugvallen in de lijn in de gedachten van de mensen terwijl de waarneming een cyclus creëert met ons als de muzikant en de luisteraar.

We zoeken tijd in ons leven om te zingen en te spelen. In de spirituele staat ondergaat ons lichaam een soortgelijk hydraterend en balancerend proces als ons gezang klinkt om te resoneren in onze borstkas en in ons hoofd. Mannen, vrouwen, jong en oud, levend en van alle rangen en standen komen samen in lofprijzing en gebed om dankbaarheid uit te drukken voor een leven van gezaaid-goedheid en zorg voor ons fysieke zelf. Het is niet alleen nuttig maar essentieel in wederzijds Goddelijk en mannelijk bewustzijn. Dit wordt elkaar niet aangedaan. Het gaat over het geven van onszelf om ons te verbinden met onze gaven, bekwaamheden en capaciteiten om te beslissen hoe we die kunnen uitdrukken door middel van muziek en menselijk drama. Het gaat over de belichaamde en belichaamde manifestatie van het Godsbewustzijn om te zingen en te lachen om de gekke gekke manieren waarop mensen zich in deze wereld uitdrukken.

Als we spreken gaan we een verbintenis aan met onszelf. Aan onze omgeving. Aan het leven en ons lichaam dat we verkiezen om in te leven. We worden aangemoedigd om te spreken in de taal van geluid. We worden aangemoedigd om onze stem te gebruiken in de samenleving. We worden eraan herinnerd dat we zullen worden beoordeeld op hoe we spreken, hoe we handelen, en hoe we de werkelijkheid verwerken. Hiervoor worden we vergeven. Zovelen van ons zijn veroordeeld, afgewezen, gemeden en naar beneden gedrukt door onze eigen vasthoudendheid aan ons unieke spreken, handelen en denken. Het is de autoriteit – op zoek