Gezondheid

De kracht van genialiteit.

Innerlijke kracht

Het is de kracht van genialiteit.” Albert Einstein “Mensen met angsten zijn vaak de mensen die nooit een kans wagen.” Mary Poppins Ik hielp deze week een assistent met het schoonmaken van onze Ascent rozentuin. Tegen de tijd dat ik naar binnen ging om te schrijven, waren er een aantal zeer grote wortels in de grond aan het uitbreken. Zoveel dat ik dacht dat mijn handen zouden breken. Ik weet niet hoe het gebeurde, maar het gebeurde.

Ik reed heen en weer tussen twee grote auto’s in op zoek naar een rustige plek om uit te stappen. Toen ik bij de achterste kwam waren er 2 enorme uitlopers die nu over het hele trottoir lagen. Ik keek even naar de achterruiten en een van de koplampen was helemaal doorweekt. De assistent zei, “Wat heb ik in godsnaam met mijn auto gedaan?” De vrouw op de passagiersstoel werd erg opgewonden en dreigde de politie te bellen. Ik liep naar haar toe en vertelde haar dat ik een gevoel had over haar rommelige auto. Ze was erg relateerbaar, omdat ik me kan inleven in de meeste situaties waarin ze terechtkwam. Ik vertelde haar dat ik dacht dat haar auto een schoonmaakbeurt nodig had.

We lachten allebei. Ik zei haar het raam uit te vegen en dat deed ze. Dan zou ik haar terug in haar auto zetten en dan terug in de auto van mijn helper en we zouden naar mijn appartement rijden. Een andere dame kwam binnen met wat afval op haar stoel. Ik ging naar haar toe en ruimde het voor haar op. Toen hebben we haar naar huis gereden!! Toen moest ik denken aan hoe ik mezelf de laatste tijd voel. Ik ben erg gefrustreerd geraakt door de resultaten die ik heb bereikt. Ik heb het gevoel dat ik twee mensen heb toegestaan om voor mij te creëren en ik weet dat dat niet het einde is dat ik wil creëren. Ik geloof dat we allemaal het vermogen hebben om te doen wat we willen creëren. Het is alleen een kwestie van uitvinden waar we van het juiste spoor zijn geraakt. Ik heb “Voel de angst en doe het toch” van Susan Jeffers gelezen. Nu geloof ik dat ik dat boek kan gebruiken als een snelle weg om weer op het juiste spoor te komen.

Ik heb een paar tips voor je die je kunt gebruiken als je jezelf hebt toegestaan om van het pad af te raken. 1. Kom weer op het rechte pad door jezelf te vergeven. Het gevoel dat je een ander voor je hebt laten creëren is een gevoel van schuld en zelf bestraffing. Ik geloof niet dat iemand de controle heeft over jouw leven. Het is slechts een illusie over wie of wat de controle heeft. Wanneer je jezelf begint te vergeven, zul je van binnenuit een opleving voelen. 2. Kijk naar jezelf en je leven. Waar laat je je leven leiden door invloeden van buitenaf? Wat werkt er niet en waar wil je je op richten. 3. Er zit altijd een les in alles, als je jezelf toestaat naar binnen te gaan en het te zien. Ik heb “De Goddelijke Orde” gelezen. Het boek zal je helpen de lessen te zien die de Goddelijke Orde voor je gepland heeft. Het is zo belangrijk dat we onszelf toestaan om te staan voor waar we in geloven. We zullen vluchten voor angst en niet vluchten voor innerlijke kracht. Ik voel dat de gevoelens die je hebt erop wijzen dat er iets mis is. Neem de tijd, een paar dagen als je kunt, om stil te zijn, adem te halen en je geest leeg te maken. Als je weer op de rails bent, zul je in staat zijn je omgeving te zien en wat er in jezelf omgaat. Als je dat eenmaal gedaan hebt, kun je doen wat je wilt doen.