Gezondheid

Coach

Coach Alkmaar

Coaching is een veranderde psychologie die gebruik maakt van de (Dyet andere) natuurlijke wijsheid van onze geest om mensen te helpen hun (persoonlijke) prestaties in verschillende taken of situaties te verbeteren. Een Coach is geen Leraar! Een Coach is geen counsellor of therapeut. Een Coach is iemand die neutraal blijft. Het leven is te kort om tijd door te brengen met mensen die niet willen veranderen. Een Coach is iemand die oprecht blij is om je te helpen verder te gaan als je klaar bent. Geen enkele Coach is therapeut – behalve misschien voor verdriet, want als een cliënt zijn verdriet moet helen in de context van zijn Coaching, dan kan de Coach opnieuw schrijven om dat te doen.

Altered Psychology: coaching In werkelijkheid is coaching een vorm van therapie met het welzijn van de Coache als het uiteindelijke doel van de reis, het middel om het gewenste doel te bereiken. Een succesvolle Coach benadert de unieke uitdagingen van de Coache op een hands-on manier, eerder dan te denken dat de Coaches een “probleem” is en “opgelost” moet worden. Een Coach is een objectieve buitenstaander die niet gelooft in een sociale context en geen agenda heeft voor het geluk van de Coaches of van enige andere persoon, behalve voor effectieve prestaties in de context van de agenda van hun Coach of cliënt. Traditioneel ding, al die oude overtuigingen over de rol van de coach zijn voortdurend achterhaald, en coaching is zeer succesvol geworden voor het verhogen van het percentage succes in het leven van een persoon. Inde context van coaching moet er een vorm van persoonlijke verantwoordelijkheid bestaan. De coach is slechts medeplichtige aan de persoonlijke opkomende uitdagingen. De coach moet een speciale relatie met de cliënt hebben. De Cliënt moet duidelijk zijn over de doelstellingen van de coaching en moet duidelijk zijn over de bijzondere rol van de Coach. Coach en cliënt moeten zichzelf controleren Een cliënt kan er zeker van zijn dat hij de coach kan vertrouwen. De coach is willekeurig, en zal van buiten het directe sociale netwerk van de cliënt komen. De cliënt kan zich op zijn gemak voelen door het unieke karakter van de coach en de relatie met de coach.

Wat de coach doet is heel anders dan de rol van de partner. De cliënt heeft veel minder vertrouwen in de interne capaciteit van de coach dan in de interne capaciteit van de partner. De relatie is er een van wederzijdse onderwerping en dit impliceert een wederzijdse afhankelijkheid. De Coach speelt een meer actieve rol in het Coaching proces. Het is waar dat de Coach een goede start had in de relatie omdat er een natuurlijke chemie is tussen de Cliënt en de Coach. Maar dit begint met de Coach te veranderen. De Coach moet in staat zijn om de vroege tekenen van het begin van het oude patroon van aangeleerde hulpeloosheid op te vangen en moet in staat zijn om deze patronen te transformeren door ten minste half wakker te worden voor de realiteit van een situatie. Voor meer informatie: Coaching is een proces om mensen te helpen van waar zij zijn naar waar zij willen zijn. Behalve misschien voor die buitengewone situaties, is Coachen een natuurlijke en regelmatige functie van het Universum. Elke Coach kan op alle andere momenten een coach zijn. Coachen is een proces van verandering, hoewel veel mensen de traditionele opvatting aanhangen dat verandering moeilijk is. Bij coaching gaat alles om verandering. En zowel cliënt als coach zouden van het proces moeten genieten.

Lees meer

nlp